دسته : علوم اجتماعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 138 KB
تعداد صفحات : 146
بازدیدها : 262
برچسبها : تبلیغات انیمیشن
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلبا توجه به اهمیت ارتباطات و نقش تأثیرگذار آن، پایان نامه حاضر با هدف بررسی تأثیر تبلیغات تلویزیونی انیمیشن شهرداری تهران بر مخاطبان به این مهم می پردازد، چرا که شهرداری هر شهری یکی از پرقدرت ترین سازمان ها و ارگان آن شهر است که وظیه آبادانی و بهبود امور جامعه را بر عهده دارد.
تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر تبلیغات انیمیشن شهرداری بر عملکرد مخاطبان با روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه در جامعه آماری شهر تهران که تعداد 600 نفر به طور اتفاقی از جامعه آماری انتخاب شده است، انجام گرفته است. بدین منظور از چهار منطقه شهر تهران تعداد 150 نفر گزینش شده است. هدف پژوهش با توجه به فرضیه های تحقیق، بررسی رابطه بین متغیرهای سن، جنس، تحصیلات، نوع گفتگوی شخصیت انیمیشن و محتوی تبلیغات با نحوه آموزش مردم می باشد و با استفاده از روش آماری خی 2 و سنجش شدت رابطه از V کرامر، نتایج زیر حاصل شده است.
خی 2 محاسبه شده برای متغیر سن، برای متغیر تحصیلات، برای متغیر جنس، برای متغیر نوع گفتگوها برای متغیر محتوی تبلیغات، در سطح 05/0 معنادار است و با اطمینان 95% می توان گفت که بین سن، جنس، تحصیلات، نوع گفتگوهای شخصیت انیمیشن و محتوی تبلیغات و آموزش مردم رابطه معنادار وجود دارد.
بیان مسئله
بدون شک در دنیای ارتباطات، رسانه و تلویزیون به عنوان یکی از بزرگترین و پر مخاطب ترین وسایل ارتباطی، کمک بزرگی به فرآیند فرهنگ پذیری جامعه و آموزش رفتارهای گوناگون می نماید. وسایل ارتباط جمعی در انتقال پیام و تأثیرگذاری بر مخاطبان نقش به سزایی دارد. از تبلیغات نوینی که از رسانه پرمخاطب تلویزیون پخش می گردد، انیمیشن هایی است که در اشکال گوناگون پخش می گردد. سازمان ها برای پیام رسانی از این ابزار پرقدرت سود می جویند، چرا که نظرات متنوع را به بیشترین تعداد مخاطب ارائه می دهد. تحقیقات گوناگون نشان داده است، تأثیری که تبلیغ انیمیشن بر مخاطب دارد بیش از سایر تبلیغات می باشد.تبلیغات انیمیشن در عین ساده بودن و دارا بودن حالت طنز و فکاهی، در قالبی سرگرم کننده می تواند حامل پیام های زیادی باشد. امروزه حتی از انیمیشن در ساخت فیلمهای بلند استفاده می نمایند، و این به دلیل همان اثرگذاری سریع و مثبت آن می باشد. شهرداری تهران به دلیل حساسیتشغلی خود به منظور ایجاد شهری منضبط و قانونمند و برخوردار از امکانات بهداشتی و رفاهی،از تبلیغات انیمیشن در قالب پیام های کوتاه و داستانی و در عین حال سرگرم کننده استفاده کرده و قوانین لازم برای داشتن یک شهر سالم و شهروند ایده آل را، به مخاطبان ارائه می دهد، از جمله پاکیزه نگه داشتن شهر، دستورات و مقرات راهنمایی و رانندگی و غیره. به عقیده روان شناسان و جامعه شناسان زمانی می توان قوانین را رعایت کرد و به آن احترام گذاشت که در آن فرهنگ سازی صورت گرفته باشد و در طولانی مدت نهادینه شود. شهرداری تهران اکنون مدتی است که با پخش تبلیغات انیمیشن سعی در بهبود مشکلات شهروندی داشته و دارد، و لذا این سؤال مطرح است: آیا تبلیغات انیمیشن شهرداری تأثیر مثبت و مؤثر بر مخاطبان دارد یا خیر؟ و عملکردهای رفتاری مردم از این تبلیغات چگونه است؟
کلید واژه ها: انیمیشن،شهرداری، مخاطب
بخشهایی از متن تحقیق
در حوزه جامعه شناسی تمهیدات برنامه های تلویزیونی و به خصوص تبلیغاتی، تمهیداتی وجود دارد که بر اثرگذار روی مخاطبان می باشند، مانند: تمهید آمادگی ذهنی مخاطب، تمهید تکرار در محور خاص، تمهید پیوستگی و ارتباط موضوعات برای تداعی معانی،تمهید دوام و پیوستگی، تمهید ایجاد زمینه مناسب و یا درنظر گرفتن زمینه های اجتماعی و تمهید تشویق و ایجاد انگیزه می باشد. قاعده اغراق و بزرگ نمایی موضوع، قاعده موقعیت شناسی، قاعده تکرار، قاعده تکیه بر ارزش ها و استفاده از معتقدات قبلی، قاعده سادگی و وضوح پیام، قاعده استفاده از جاذبه های تصویر و رنگ، قاعده تکیه بر جنبه های عاطفی و برانگیزاندن احساسات مخاطب، قاعده مخاطب قرار دادن گروههای سنی پایین و قاعده اعتبار بخش به فرستنده،در کنار اصول و قواعد تبلیغ چارچوب تبلیغ فیزیکی از دیگر تمهیدات اساس تبلیغ است که با در نظر گرفتن آن یک تبلیغ کار محقق می شود. چارچوب تبلیغ فرهنگی و آموزشی بر ویزگی های مشترک عملکرد رسانه تأکید دارد و به این موارد توجه دارد
مهم ترین ویژگی برنامه های انیمیشن, قابلیت بالای آنها برای عینیت بخشیدن به دنیای تخیلات و رویاهاست. از آنجایی که در دنیای فانتزی, هر چیزی امکان پذیر است. و این نکته متناسب با شرایط روحی و روانی کودک می باشد لذا حجم بالایی از تولیدات انیمیشن, ویژه مخاطب کودک تهیه می شود. این اتفاق بی دلیل نیست. ذهن کودک با برنامه های انیمیشن که متکی به جان بخشی موجودات مختلف است, ارتباط محکم و مؤثری برقرار می سازد.
نظر به ساختار ذهنی مخاطبان کودک و شرایط ویژه سنی آنها همان طور که در پرورش و تعلیم و آموزش آنها حساسیت بسیار وجود دارد در زمینه تولید محصولات فرهنگی و تلویزیونی برای این قشر نیز باید با وسواس و دقت بسیار عمل نمود. این حساسیت ها باید هم در امور محتوایی و هم در مسائل فنی و هنری برنامه های انیمیشن لحاظ شود.
با توجه به نوع و قالب برنامه های انیمیشن و نیز مخاطبان این برنامه هاکه اغلب کودک و نوجوان هستند حساسیت هایی در مورد فیلمنامه آشکار می شود. ذیلاً به برخی از آسیب های عمومی تر در این زمینه, به اختصار اشاره می شود :
از مضامین و موضوعات بومی و ملی کمتر استفاده می شود.
ویژگی های محلی جغرافیایی لحاظ نمی شود.
در طراحی موضوع و شخصیت پردازی گاهی تقلید و کپی برداری دیده می شود.
زمان بندی برنامه ها مطلوب نیست.
از ظرفیت قالب انیمیشن استفاده بهینه نمی شود.
فهرست مطالب تحقیق
چکیده
فصل اول-کلیات
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
سؤالات تحقیق
متغیرهای پژوهش
مفاهیم و اصطلاحات
فصل دوم- پیشینه تحقیق
مقدمه
بخش اول-انیمیشن در جهان
تاریخچه انیمیشن
انیمیشن کامل
تاریخچه انیمیشن چک واسلواکیا
تاریخچه انیمیشن در استونیا
تاریخچه انیمیشن در فرانسه
تاریخچه انیمیشن ایتالیا
انیمیشن در ایالات متحده آمریکا
انیمیشن در تلویزیون ایران
اولین تیزر انیمیشن در تلویزیون
کم شدن تأثیر تبلیغات
تعریف انیمیشن
ویژگی های کلی انیمیشن
قالب های مختلف ساخت فیلم انیمیشن
انیمیشن روی طلق
انیمیشن روی کاغذ
انیمیشن بدون دوربین
کات لوت
انیمیشن سه بعدی
انیمیشن با عکس
پیکسیلین
پین اسکرین
انیمیشن زیر دوربین
روتوسکپی
داینامیشن
دیاگرام انیمیشن
مراحل ساخت فیلم انیمیشن
مخاطبان
ماهیت مخاطب
الگوی تاثیرات مستقیم و مخاطب منفعل
الگوی تاثیرات محدود و مخاطب فعال
رفتار
تأثیر برنامه های تلویزیونی بر اذهان
الگوی انتشار از طریق وسایل ارتباط جمعی
طبقه بندی مخاطبان
نخستین پذیرندگان معتبر
اکثریت زود پذیر- دوراندیش
اکثریت کندپذیر-شکاک
دیرپذیران سنتی
جاذبه های تکنیک یک برنامه تلویزیونی
ویژگی های ارتباط نوین
موضوع برنامه
هدف برنامه
قالب برنامه
وسایل ارتباط جمعی
کودک و وسایل ارتباط جمعی
آموزش غیر تجریدی
آموزش سه بعدی
دلایل تماشای تلویزیون
تأثیر محتوای برنامه بر مخاطبان
قدرت اثربخشی تلویزیون بر کودکان
تأثیر تلویزیون بر کودکان
اثرات مثبت و منفی تلویزیون
خیال و واقعیت
نیازها و علایق بیننده
ضرورت توجه به تولید برنامه انیمیشن
طرح و ایده فیلمنامه
ساختار گرافیکی و بصری
کیفیت فنی و اجرایی
تدوین و صداگذاری
چهارچوب نظری
نظریه شناخت اجتماعی
نظریه تأثیر
نظریه پرورش
نظریه پذیرش
مدل ها و متغیرهای ارتباطی
بخش دوم- تاریخچه شهرداری تهران
سیمای اولیه ی تهران
هدف از تاسیس بلدیه
انجمن بلدیه
نظامنامه ی بلدیه
اولین بلدیه چی
تولد جدید بلدیه
شهرداری ، بعد از جنگ جهانی دوم
شهردار گل دوست
شهرداران جنجالی
دوره ای جدید در مدیریت شهری
خدمات شهروندی
جمع بندی
تحقیقات انجام شده در داخل ایران
تحقیقات انجام شده در خارج از ایران
فصل سوم-روش تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
حجم نمونه
روش نمونه گیری
ابزار گردآوری اطلاعات
روش اجرای آزمون
روایی
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم- تحلیل داده ها
مقدمه
الف-آمار توصیفی
ب- آمار استنباطی
فصل پنجم-بحث ونتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
یافته ها
پیشنهادات
محدودیت ها
منابع
فهرست جداول و نمودارها
خرید و دانلود آنی فایل