مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه‌ریزی استراتژیک

مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه‌ریزی استراتژیک مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه‌ریزی استراتژیک

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 272 KB

تعداد صفحات : 49

بازدیدها : 424

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 24900 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه‌ریزی استراتژیک در 49 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه‌ریزی استراتژیک

دارای 49 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

در متن توضیحات زیر ممکن است متن بهم ریخته باشد (به جهت کپی از فایل ورد)، ولی فایل اصلی کاملا اصولی می باشد

 دارای منابع داخلی و خارجی

منابع درون متنی

کاملا استاندارد با نمودارها و اشکال کامل و جامع برای استفاده فصل دوم پایان نامه

جدیدترین منابع موجود مربوط به سالهای 1392 و منابع خارجی 2010

 

بخشهایی مختلف از متن:

برنامه ­ریزی استراتژیک

یكی از روش­های شناسایی ماهیت برنامه­ریزی استراتژیک بررسی تفاوت آن با سایر روش­های برنامه­ ریزی است. امروزه در سازمان­ های پیشرفته و در سطوح مختلف سازمان­ها، برنامه ­ریزی به سه صورت اساسی برنامه ­ریزی استراتژیک، برنامه ­ریزی ترفندی[1] و برنامه­ریزی عملیاتی[2] به شرح زیر جلوه گر می­شود.

الف) برنامه ­ریزی استراتژیک:

در این برنامه­ ریزی، اهداف و خطوط كلی و رسالت سازمان در بلندمدت تعیین می ­شود. این نوع برنامه ­ریزی جامعیت داشته و در سطوح عالی سازمان شكل می­ گیرد؛ در این نوع برنامه­ ریزی چارچوبی مشخص برای برنامه ­ریزی ترفندی و برنامه ­ریزی عملیاتی ترسیم می­ شود. این برنامه دارای دید بلندمدت است. در حكم چتری است كه كل سازمان را به نحوی در بر می­گیرد.

ب) برنامه ­ریزی ترفندی:

این برنامه ­ریزی كه در آغاز در سازمان­های نظامی به كار گرفته شد، فرایندی است كه به وسیله آن، مدیران دسته­ ای از فعالیت­های مرتبط را در اجرای یك راهبرد تصویر می­كنند. به عبارت دیگر، برنامه ­ریزی ترفندی به مسائلی مربوط می­شود كه برای رسیدن به هدف­هایی، توسط برنامه­ریزان سطوح عالی سازمان ترسیم می­شوند. این نوع برنامه ­ریزی شامل تدوین هدف­ها و انتخاب وسایل لازم برای دستیابی به آن هدف­ها است. چارچوب زمانی برنامه ­ریزی ترفندی، كوتاه­تر از برنامه ­ریزی استراتژیک است. در نهایت، این برنامه­ ریزی به وسیله سطوح میانی سازمان انجام می­ گیرد.



[1]. tactical planning

[2]. operational planning

....

 

شکل (۲-۷): الگوی برنامه­ریزی پیگلز و روجر

 

۲-4 -تفکر استراتژیک

در تكامل رویكردهای مرتبط با راهبرد می­بینیم كه مفهوم تفكر استراتژیک جایگاه مهمی یافته و نوع نگاه و رویكرد ما در چارچوب تفكر استراتژیک است كه نشان دهنده افق حركت و نحوه حركت ماست. در چنین رویكردی، لزوم وجود تفكر استراتژیک برای مواجهه با محیط متغیر و پیچیده بسیار مهمتر از وجود برنامه­های مدرن و گام به گام برای رسیدن به اهداف در قالب برنامه­ریزی استراتژیک می­باشد. این تفكر استراتژیک به نوعی توصیف كننده فضای حركتی سازمان است و برنامه­های استراتژیک را در بر می­گیرد و آنها را هدایت می­كند.

در فضای تفكر استراتژیک ابزارها و رویكردها متفاوت شده و لازم است به رویكردهایی پرداخته شود كه خصوصیات مورد نظر در تفكر استراتژیک مانند خلاقانه بودن، كل نگر بودن، جمعی بودن، چند بعدی بودن و ... را به همراه داشته باشند. از این رو، رویكردهایی مانندآینده نگاری كه مبتنی بر این خصوصیات شكل گرفته­اند، می­توانند بسیار مورد توجه بوده و كارایی داشته باشند(کرامت زاده و محمدی، ۱۳۸۷).

....

۲-۱6 -پیشینه تحقیق

كار پ‍ژوهش پس از انجام دادن مرحله مطالعه آغاز می‌شود؛ به عبارتی پژوهش در بستری از آگاهی برای كشف مجهول انجام می‌پذیرد (حافظ‌نیا، 1383). هر پژوهش بر مبنای بدیهیاتی انجام می‌گیرد که در مطالعه‌های قبلی روشن شده است و کلیه مطالعه‌هایی که فرض‌ها و بدیهیات و خاستگاه پژوهش را بوجود آورده‌اند، جزء پیشینه پژوهش محسوب می‌شوند (بیانی، 1374). در ادامه تحقیقات داخلی و خارجی انجام شده در زمینه پژوهش مرور شده اند.

۲-۱6-۱-تحقیقات انجام شده خارجی

در تحقیقی تحت عنوان «تجارب به دست آمده از به کارگیری مدل PCMM که توسط انستیتو مهندسی نرم افزار[1] صورت گرفت، نتایج زیر به عنوان مزایای مدل به دست آمد: مزایای بکارگیری مدل PCMMبستگی به سطح بلوغ به دست آمده دارد.



[1] - Software engineering institute SEI

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید